حاج قاسم سلیمانی

حاج قاســـم سلیمانی؛ یکی از برجســته ترین چهره های ایرانی در جهان

حاج قاسم سلیمانی/

در دنیای ارتباطات و با سیطره نظام های قدرتمند سرمایه داری؛ قهرمانان زیادی را در حوزه های مختلف و با اتکا بر قدرت پول و رسانه می توان بوجود آورد. اما چنین قهرمان سازی هایی مقطعی بوده و عمر قهرمانان آن هم زودگذر و فناپذیر است. چرا که در حقیقت و در بطن واقعی ماجرا اصلا قهرمانی وجود نداشته است بلکه حکومتی، دولتی یا اشخاص خاصی در راستای اهداف سیاسی و یا اقتصادی خود، فردی معمولی را با قدرت ثروت و بسته به شرایط زمانی با تاثیر و نفوذ نویسندگان و اهل رسانه از طرق رمان، سینما، روزنامه، خبرگزاری و شبکه های متعدد تلویزیونی و ماهواره ای تبدیل به شخصیتی به ظاهر نافذ و محبوب می نمایند. تا بتوانند جامعه عوام را به واسطه آن قهرمان کذایی و خودساخته به هر سویی که خود می خواهند هدایت کنند. اما اسطوره های واقعی ساختنی نیستند. بلکه عملا شخصیتی منجی یا مردم گرا و محبوب وجود دارد و اجتماع خود به خود به سمت او گرایش پیدا کرده و رسانه ها پس از مشاهده رغبت و اراده مردم، با جامعه همسو شده؛ به معرفی او می پردازند و ویژگی های بارز و فتوحات ذهنی،قلبی و اقدامات و تاثیرات شگرف او را سینه به سینه و نسل به نسل منتقل و در تاریخ ثبت می کنند.

اینگونه است که هیچ کس و هیچ حکومت و دولتی، حتی با تکیه بر ثروت فراوان و نفوذ و تاثیر بزرگترین رسانه ها هم؛ هرگز نمی تواند و نخواهد توانست کوچکترین خدشه ای به جایگاه شخصیتی مانند مالک اشتر نخعی وارد نمایند و چهره و اسوه ای مانند او در تاریخ بسازند.

در کشوری که تمام جمعیت آن از نوزادان در گهواره گرفته، تا کهنسالان سالخوره، به نود میلیون نفر هم نمی رسد، حضور چشم گیر و غیر قابل کنترل میلیونها انسان از پیر و جوان، از زن و مرد، از دختر و پسر، از باحجاب و بی حجاب، از اصول گرا و اصلاح طلب، از حکومتی و ضد حکومتی، از دولتی و ضد دولتی و امثال آن؛ در مراسم تشیع پیکر شهید قاسم سلیمانی که به تعبیر مقام عظمای ولایت خونش به دست شقی ترین آحاد بشر بر زمین ریخت و نمونه‌ی برجسته‌ای از تربیت‌شدگان اسلام و مکتب امام خمینی بود؛ نشان و نماد از این بود که حاج قاسم نه شخصیتی که ساخته رسانه باشد بلکه اسوه ای است که نسل به نسل و سینه به سینه خاطره تدابیر ارزشمند و دلاوری ها و افتخارات او در حفظ اسلام و ایران نقل خواهد شد.

حاج قاسم چند ماه قبل از شهادتش بالاترین نشان نظامی ایران را به عنوان نخستین فرد در تاریخ انقلاب اسلامی از مقام معظم رهبری دریافت کرده بود. شخصیت او ابعاد متعددی داشت که در این چند سطر هرگز نمی توان به بیان کامل آنها پرداخت. اجمالا زندگی نامه کوتاهی نقل خواهم کرد و به زودی خاطرات و بیانات شخصیت ها و هم رزمان این چهره ملی و سردار پرافتخار اسلام را ذکر خواهم نمود تا به برداشت جامع تری از مقام ایشان برسید.

مختصری از زندگی نامه حاج قاسم سلیمانی

قاسم سلیمانی در بیستم اسفند ماه 1335 در روستای دور افتاده قنات ملک شهرستان رابر واقع در استان کرمان به دنیا آمد.

بعد از پایان دوره ابتدایی به کرمان رفت و ضمن ادامه تحصیل به کار مشغول شد. او به عنوان پیمانکار در اداره آب کرمان مشغول به کار بود و در برهه ای هم کار بنایی می کرد. البته دخترش زینب سلیمانی در گفتاری در باره کتاب خود نوشت حاج قاسم شغل ابتدایی پدرش را چوپانی عنوان کرده است.

سلیمانی همزمان با کار در اداره آب کرمان و با پیروزی انقلاب بصورت افتخاری وارد سپاه کرمان شد.

در جنگ تحمیلی قاسم سلیمانی فرمانده نیروهای بسیجی کرمان بود و با آموزش گردان های مختلف کرمانی راهی جبهه شد و به کمک همین بسیجی ها لشکر 41 ثارالله کرمان را تشکیل داد. او با فرماندهی این لشکر در عملیات‌های مختلفی مانند والفجر ۸، کربلای ۱، کربلای ۵، تک شلمچه و چندین عملیات دیگر نقش موثری داشت و بسیار موفق عمل کرد.

پس از دفاع مقدس با بازگشت به کرمان، به سرکوب اشرار مرزهای شرقی ایران پرداخت و با قاچاقچیان مواد مخدر می جنگید.

سردار سلیمانی در در سال 1379 با حکم فرمانده کل قوا حضرت آیت الله خامنه ای به عنوان فرمانده نیروی قدس سپاه منصوب شد.

برجسته ترین نقش قاسم سلیمانی در نابودی و سرکوب گروهک داعش، کشاندن مرز دفاعی ایران در سایر کشورهای منطقه و کمک موثر به ایجاد امنیت در کشور های عراق، سوریه، لبنان، فلسطین، یمن و … بود.

قاسم سلیمانی در روز پنجشنبه ۳۰ شهریور ۱۳۹۶ در حالی که برای چهلمین روز شهادت مرتضی حسین‌پور شلمانی فرمانده قرارگاه حیدریون سخنرانی می کرد اعلام کرد: «کمتر از سه ماه دیگر اعلام پایان داعش و حکومت داعشی در این کره خاکی خواهد بود.» و در اواخر آبان 1396 در نامه ای به رهبر معظم انقلاب با اشاره به «اتمام عملیات آزادسازی بو کمال» پایان داعش را اعلام نموده و تبریک گفت.

عالی ترین نشان نظامی در ایران نشان ذوالفقار است که حاج قاسم سلیمانی حدود چهار ماه قبل از شهادتش در 19 اسفند 1397، به عنوان نخستین فرد این نشان را از رهبر معظم انقلاب دریافت کرد. او پیش از این عالی ترین درجه نظامی و همچنین سه مرتبه نشان فتح دریافت نموده بود. در نهایت سردار سلیمانی به آرزوی چندین ساله اش رسید و در بامداد جمعه 13 دی 1398 در حالی که طی یک سفر رسمی وارد کشور عراق شده بود، به همراه ابومهدی المهندس و چند تن از یارانشان مورد حمله موشکی امریکا قرار گرفته و به مقام شهادت نائل شدند.

جهت ورود به صفحه اصلی سایت نخبگان تایمز (پورتال رسمی کتاب نخبگان ایران) روی همین لینک کلیک کنید.

نظر برای “حاج قاســـم سلیمانی؛ یکی از برجســته ترین چهره های ایرانی در جهان

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *