کتاب نخبگان قرن 15

کتاب نخبگان قرن 15

کتاب نخبگان قرن 15

«کودک ما دوازده سـال، تا جــوان می شود، درس می خواند برای اینکه برود دانشـگاه؛ آیا برای همـه‌ی مشاغلی که در جامعه وجود دارد، سِیر این مسیر و رفتن به دانشگاه لازم است؟ آن‌طور که به من گزارش داده‌اند، می گویند دوازده هـــزار نوع شــغل وجود دارد؛ آیا برای همه‌ی این دوازده هزار نوع شغل، همیـن درسـها و همین مسیر و رفتن به دانشگاه لازم است؟ یا نه، باید آنچه هـدف است، مهارت‌افــزایی باشد، کارآمــدی باشد برای کارهای مختـلف، برای استعــدادهای گوناگون؛ بعضی‌ها نخــبه هستند در کار هنـــر، که [اگر] یک چیز صنعتی دستش بدهی درمی مانَد؛ بعضی‌ها بعکس، نخبــه هستند در کار صنــعت؛ یکی نخبــه است در کار فـــکر و فلســفه، یکی نخبــه است در کار مسائل اجتمـــاعی، یکی نخبــه است در کارهای خدمـاتی.
ببینیم، پیــدا کنیم استعـــدادها را، شناسایی کنیم و ورز بدهیم این استعــدادها را تا اینکه ورزیده بشوند، تا اینکه بتــوانند کار کنند، تا بتوانند ابتــکار کنند. این همه ما روی ابتکار تکیه می کنیم، خب ابتکار را چه کســی می تواند انجام بدهد؟ هر آدم معمولی‌ای که نمی تواند ابتکار انجام بدهد، بایستی ورزیده بشود تا بتواند در یک زمینه‌ای ابتــکار انجام بدهد.»
مقام معـظم رهبــری(دامت برکاته)

بیش از 95 درصد والدین ایرانی فرزندان خود را افراد موفق و موثری برای آینده می دانند اما زمانی که از آنها سئوال می شود آیا فرزندشان می تواند رئیس جمهور ایران شود؟ یا فرد شماره یک فیزیک در جهان باشد، یا آقای گل جهان شود، هنرمند پرآوازه و محبوب قرن شود و یا حتی یکی از ده ها وزیر در یکی از دولت ها باشد؛ موضوع فرق می کند و بسیار اندک اند کسانی که به راحتی بپذیرند یکی از برجسته ترین شخصیتهای آینده این کشور در عرصه علمی، سیاسی ، اقتصادی یا ورزشی؛ فرزند آنها خواهد بود که امروز در مدرسه ابتدایی یا متوسطه در حال تحصیل است.

دقیقا همانگونه که محمد علی رجایی در سال 1319 در دبستان فرهنگ شهر قزوین و در حالی که یتیم و بی پدر بود الفبای خواندن و نوشتن را از معلمان خود می آموخت ، همانگونه که مجید سمیعی جراح نام آور مغز و اعصاب جهان در دبیرستان شاهپور شهر رشت تحصیل می کرد و همانگونه که صد ها شخصیت برجسته دیگر ایرانی روزی در همین مدارس دانش آموز بودند و امروز در نقاط مختلف جهان و از جمله در خود ایران تک تک کلماتی که می گویند و تصمیماتی که می گیرند در سرنوشت انسانهای زیادی در داخل و خارج از کشور تاثیر می گذارد.

یکی در حوزه علمی ترقی می کند و با کشفیات خود در حوزه پزشکی جان هزاران نفر از ما و شما را از بیماریهای کشنده نجات خواهد داد، یکی به عضویت تیم ملی فوتبال در می آید، یکی نماینده مجلس می شود و خلاصه اینکه هیچ یک از شخصیتهای آینده این مملکت قرار نیست با برف زمستانی از آسمان بیاید.

با مفروضات کنونی؛ ما برای قرن آینده حداقل سیزده رئیس جمهور با احتساب اینکه هر کدام از آنها 8 سال برکرسی خود بمانند، چهارصد و پنجاه وزیر با احتساب دوره های چهار ساله ، و برهمین مبنا دو هزار و دویست سفیر و سرکنسولگر، بالغ بر دو هزار و صد نفر برای ریاست سازمانهای کشوری و ملی، هفتصد و هفتاد و پنج استاندار، پنجاه و هفت هزار و سیصد و پنجاه مدیر کل و رئیس سازمان استانی، بیش از چهل هزار فرماندار و شهردار ، بیش از چهارصد هزار مدیر و رئیس ادارات شهری و هزاران سیاستمدار دیگر برای نمایندگی مجلس شورای اسلامی، خبرگان رهبری، شوراهای شهر در ادوار مختلف و حتی نشستن بر کرسی های ریاست قوه های قضائیه و مقننه، هزاران درجه دار و فرمانده نیروهای نظامی و امنیتی، ریاست دانشگاه ها و بیمارستانها و پستهایی نظیر آنها؛ نیاز خواهیم داشت.

البته بدیهی است برخی افراد در پست هایشان تکرار خواهند شد و یا در ادوار مختلف در سایر پست ها نیز صاحب کرسی خواهند شد و یا با توجه به پیشرفت تکنولوژی دولت ها باید کوچکتر شوند ولی در عین حال ظرفیت های مذکور موجود می باشند تا افراد بیشماری در آنها نقش موثری ایفا کنند.

این رقابت در حوزه علمی نیز بسیار گسترده و جدی تر (و از جمله شامل هزاران پزشک ، مهندس ، وکیل و استاد دانشگاه تراز اول در نقاط مختلف دنیا)، در حوزه ورزشی سخت کوشانه تر و مفرحانه تر (و از جمله هزاران مدال آور و عضو تیم های ملی در تک تک رشته های ورزشی در سالهای مختلف و متعدد) و در خیلی از حوزه ها نیز فراگیرتر بوده و تا آنسوی مرزها پیش خواهد رفت و قطعا تا آن روز پای تعداد زیادی از اینها حتی به فضا و کهکشانها هم خواهد رسید.

البته مشروط بر اینکه شرایط و بستر مناسب برای رشد و بالندگی هر چه بیشتر این نوابغ فراهم گردد و نگذاریم مشکلات مالی و عاطفی، کمبود امکانات زیرساختی و بی توجهی به خواسته های به حق آنان مانع ترقی آنها شود. همه اینها را گفتم تا از یک سو دانش آموزان ارزش زمان و مکانی را که در آن ایستاده اند بهتر بدانند، و از سوی دیگر معلمان و والدین اهمیت بسیار بیشتری برای این گردانندگان آینده ایران و جهان قائل باشند.

در جلد اول کتاب نخبگان قرن 15، به معرفی نخبگان جوان و چهره های مستعد قرن چهاردهم، برای نقش آفرینی در صده پانزدهم پرداختیم. اینک که عرفا وارد قرن پانزدهم شده و علما در آستانه ورود به این صده هستیم؛ در جلد ها و کتابهای بعدی به معرفی جامع نخبگان و چهره های تاثیر گذار کشور و مصاحبه های تخصصی در این خصوص می پردازیم.

قابل ذکر است کتاب نخبگان قرن 15، زیر نظر شورای عالی سیاستگذاری سری کتابهای نخبگان و چهره های برجسته قرن منتشر گردیده و در راستای تدوین و تالیف کتابهای شایسته مذکور، کلیه اقدامات قانونی لازم اعم از اخذ شماره استاندارد بین المللی، فیپای سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران، اخذ تمامی مجوز ها از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و … نیز صورت پذیرفته اند.

جهت کسب اطلاعات بیشتر همواره می توانید از طریق واتساپ یا تماس با شماره 09128579842 در ارتباط باشید.

تحریریه مرکزی: تهران. خیابان سهیل. بعد از جام و جم. کوی شهید همتی.

تابستان 1400

جهت ورود به صفحه اصلی وبسایت نخبگان تایمز (پورتال رسمی کتاب نخبگان ایران) روی همین لینک کلیک کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *